Albers moet opletten voor Sutil

Lewis Hamilton beweert dat Christijan Albers het niet gemakkelijk zal hebben met nieuwkomer Adrian Sutil binnen het Spyker-team.

Hamilton kent de Duitser vanuit het Formule 3 Euro Series Kampioenschap in 2005 dewelke door de Brit werd gewonnen.

In het tijdschrift Autosport vertelt hij: "Adrian zal Albers opjagen, in dezelfde mate als Kubica met Heidfeld bij BMW heeft gedaan."

"Ik geloof zelfs dat hij sneller zal zijn dan Albers. Adrian is werkelijk een goede rijder waarvan ikzelf veel heb bijgeleerd toen we samen reden."

Sutil reageerde voorzichtig op de uitspraken van Hamilton: "Christijan Albers is een aardige en snelle gast. Bovendien heeft hij veel ervaring in de Formule 1. Ikzelf moet nog veel leren en heb tot op heden slechts vijftienhonderd kilometer met een F1-auto gereden en ken de meeste circuits niet."

Hij vervolgt: "Maar natuurlijk wil ik hem verslaan. Iedere coureur wil zijn teamgenoot verslaan. Als ik geen vertrouwen in mezelf had, dan reed ik geen Formule 1. Maar ik weet dat ik tijd nodig heb om het één en ander te leren."

De laatste jaren was Adrian Sutil succesvol: in 2005 als vice-kampioen in de F3 Euro Series na Hamilton, en vorig jaar toen hij het Japans kampioenschap F3 binnenreef en gedurende enkele vrijdag-trainingen in de F1 indruk kon maken op menig insider.