Alex Albon: “Geen betere rijder om van te leren dan Max Verstappen”

Alex Albon is erg blij dat hij Max Verstappen als teamgenoot heeft. De Britse Thai leert naar verluidt erg veel van Verstappen en voor hem is het een manier om zelf zo snel mogelijk beter te worden.


Iedere rijder weet dat het geen geschenk is om de teamgenoot van Max Verstappen te zijn maar Alex Albon is best tevreden dat hij de teamgenoot van Verstappen is.

“Ik denk dat iedereen weet dat hij snel is, iedereen weet wie hij is, en ja, dat is niet anders voor mij,” aldus Albon.

“Ik vind het goed dat hij snel is. Dat is goed voor mij. Ik kan me niet inbeelden hoe ik mezelf beter kan voorbereiden en nog beter kan leren dan tegenover zowat de snelste, of zelfs de snelste rijder, op de grid.”

Albon beschouwt het als een voorrecht en een manier om zelf sneller beter te worden.

“Ik denk dat het een goede manier is om mijn leerproces te versnellen. Ik vind het positief, het is goed dat ik zo een doel kan nastreven en de kloof kan dichten.”

“Dat is wat ik wil? Het is dan ook goed dat ik naast Verstappen rij, dit omwille van zijn reputatie. Ik beschouw het als een manier om mezelf te tonen en mezelf te bewijzen.”

Na een half seizoen bij Red Bull wil Albon zich in 2020 verder integreren in het team en zo eveneens verdere progressie boeken.

“Hij voelt zich comfortabel in de wagen. Hij zit al jaren bij het team en weet hoe hij altijd alles uit de wagen kan halen, daar waar ik nog wat een leerproces onderga,” besloot Albon.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021