Alex Albon na sterke inhaalrace: “Dit circuit lijkt op een tunnel met ‘vuile’ lucht”

Alex Albon blikt tevreden terug op zijn Russische GP. Albon startte de race vanuit de pitlane en finishte uiteindelijk als vijfde, vlak achter teamgenoot Max Verstappen.


“Na een moeilijke zaterdag ben ik erg blij,” zei Albon na zijn sterke inhaalrace. “Dit was echt het beste dat we vandaag konden behalen.”

“Ik kende wat geluk met de safety car maar de snelheid zat goed dus ik ben blij. Na mijn desastreuze zaterdag was het goed voor het team om dit neer te zetten.”

Ondanks dat Albon na zijn start vanuit de pitlane een schitterende inhaalrace neerzette deed de Red Bull-rijder wel zijn beklag over de manier waarop het circuit in Sochi is gebouwd.

“De manier waarop het circuit is ontworpen zorgt ervoor dat het veel slechter aanvoelt wanneer je in een treintje met wagens rijdt. Het lijkt wel een soort tunnelsysteem te zijn waarin je rijdt en waarbij de lucht vast zit, net als een stratencircuit,” aldus Albon.

“Je verliest enorm veel downforce wanneer je achter andere wagens rijdt. Daardoor kon ik niet zoals in Spa of Monza heel vlot inhalen, je kon andere rijders niet uitremmen.”

“Eenmaal je achter slechts één wagen reed dan kon je wel aanvallen en was het geen probleem,” besloot Albon.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022