Alfa Romeo-teambaas: “Domme actie van Max Verstappen”

Alfa Romeo-teambaas Fred Vasseur wijst met beschuldigende vinger naar Max Verstappen als hem gevraagd wordt naar de aanrijding tussen de Nederlander en Kimi Raikkonen tijdens de start van de GP van België.


Max Verstappen raakte zondag moeilijk uit de startblokken en in poging om binnendoor te glippen bij Kimi Raikkonen in de eerste bocht kwamen beide kemphanen in aanraking. Het resultaat was dat de race van de Nederlander er meteen daarna opzat en dat Raikkonen een lange namiddag tegemoet ging met een gehavende Alfa Romeo.

Meteen na het incident liet Max Verstappen weten dat Raikkonen hem niet kon zien en dat hij de schuld niet in de schoenen van de Fin wou schuiven. De Alfa-teambaas Fred Vasseur windt er dan weer geen doekjes om en stelt de Nederlander in fout.

“Ik weet niet wat er gebeurd is met Verstappen,” aldus de Fransman tegenover ‘Motorsport.’ “Hij kwam uit het niets, voor het remmen reed hij zelfs nog achter Perez.”

“Hij probeerde in de eerste bocht twee auto’s te passeren en dat is dom want in Spa kan je goed inhalen, er is veel ruimte om iets te proberen. We waren hier niet in Boedapest of Monaco. De auto was beschadigd, de halve vloer was weg.”

De stewards klasseerden het incident als een ‘racing incident’ en afgaande op de reactie van Verstappen kan hij zich daar best in vinden.

“Ik denk dat Kimi dacht dat hij nog helemaal voor me reed,” aldus Verstappen.

“Natuurlijk remde ik iets later dan de andere twee maar het was tegelijkertijd nog erg vroeg. Op een bepaald moment nam hij de gewone lijn en ik kon nergens meer naartoe.”

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner is het eens met de stewards: “Max zat in een opmerkelijke periode sinds Hongarije vorig jaar waarin hij nooit buiten de top vijf viel.”

“Eenentwintig races, of hoeveel het er ook mogen geweest zijn. Het was bijna een heruitgave van het incident met Kimi in 2016.”

“Misschien is het wel een dode hoek voor Kimi,” gaat Horner verder met een kwinkslag. “Het is gewoon een ‘racing incident.’”

“Hij ging er laag in en ik denk dat Kimi niet wist dat hij daar zat. Het probleem was dat we een slechte start hadden. Op dat moment geraak je in het pak verzeild en dat heeft zich jammer genoeg tegen ons gekeerd vandaag,” besluit Horner.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022