Alfa Romeo vol lof over Valtteri Bottas: “Hij verdient meer respect en erkenning”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Beat Zehnder, de sportief directeur bij het Alfa Romeo F1 team, is vol lof over de manier waarop Valtteri Bottas de overstap van Mercedes naar Alfa Romeo heeft gemaakt en hoe zich in zijn nieuwe omgeving en team geïntegreerd heeft.

Nadat bekend raakte dat Bottas bij Mercedes plaats moest maken voor George Russell was het uitkijken hoe de Fin bij Alfa Romeo zou presteren. Zou Bottas bij zijn nieuwe team voldoende motivatie vinden?

Volgens Zehnder is dat zeker het geval. Hij is erg lovend over Bottas die naar eigen zeggen rustig blijft en echt een motivator in het team is.

“Hij is altijd aan het motiveren,” aldus de sportief directeur tegenover ‘Sky Sports’. “We hebben andere rijders gehad die in paniek zouden geraken maar Valtteri Bottas niet. ‘Jongens, ik heb vertrouwen in jullie, we zullen het voor elkaar krijgen’, zegt hij. Hij blijft zelf rustig en dat helpt ons enorm.”

Volgens Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur verdient Bottas ook meer erkenning voor wat hij bij Mercedes gepresteerd en bereikt heeft.

“Hij heeft het de voorbije jaren op het vlak van pure performance erg goed gedaan. Hij stond steeds in de schaduw van Lewis, maar ik denk dat iedereen in de schaduw van Lewis zou gestaan hebben.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print