“Alle sessies tot aan de race kunnen mogelijk afgelast worden”

Volgens Red Bull-piloot Daniil Kvyat kunnen eventueel alles sessies tot aan de race afgelast worden door de hevige regen.

Tijdens de eerste oefensessie kwamen de rijders nog in actie op een natte baan maar de tweede oefensessie op het Circuit of The Americas werd geannuleerd door de zeer zware regenval gecombineerd met onweer.

Voor de rest van het weekend wordt er eveneens veel regen voorspeld en dat zou volgens Daniil Kvyat er toe kunnen leiden dat de resterende sessies tot aan de race geannuleerd worden.

“Er viel niet veel te doen tijdens de eerste dag,” aldus Kvyat. “We hebben dan ook heel wat plezier beleefd met de jongens in de garage. Indien het op zaterdag opnieuw zo’n weer is dan zal ik mijn laptop, een paar films, een magazine en een boek meenemen. Ik zou echter liever rijden.”

“Ze voorspellen voor de rest van het weekend nog meer regen. Tijdens zo’n weekends is de race uitermate interessant. Op het vlak van de veiligheid zou het handig zijn indien we nog enkele ronden kunnen rijden. Zo weten we hoe het circuit erbij ligt bij hevige regen.”

“We moeten er zelfs rekening mee houden dat alle sessies tot aan de race eventueel afgelast worden,” aldus Kvyat.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}