Alonso: “2,5 seconden sneller en we winnen races”

Fernando Alonso is er van overtuigd dat McLaren-Honda in 2016 races kan winnen indien het volgend jaar zo’n 2,5 seconden sneller is.

McLaren-Honda kende een teleurstellend seizoen en dat is voor een groot deel te danken aan de minder groede prestaties en betrouwbaarheid van de Honda-motor. Bij McLaren-Honda verwachten ze tegen begin volgend seizoen echter een serieuze stap vooruit te zetten.

Indien men volgens Alonso zo’n 2,5 seconden sneller is dan zijn overwinningen volgend seizoen mogelijk. Bovendien is er geen homologatie van de motor voorzien in februari, waardoor het mogelijk is om de motoren tijdens het seizoen verder te ontwikkelen.

“2,5 seconden,” antwoord Alonso op de vraag wat het doel is. “Indien we 2,5 seconden sneller zijn dan winnen we volgend seizoen.”

Waarna Alonso gevraagd wordt of dat een realistische doelstelling is, maar ook daar heeft de Spanjaard een antwoord op klaar, al beseft hij wel dat het een enorme taak zal worden om dat voor elkaar te krijgen.

“Ik denk dat het realistisch is, maar we zullen wel erg hard moeten werken en veel discipline hebben tijdens de winter. Allemaal samen moeten we er voor gaan want met deze nieuwe Formule 1 vormt alles een pakket, een geheel. Het is niet langer de motor, aërodynamica en de mechanische kant, het is alles samen dat er voor zorgt of je over een perfecte wagen beschikt. We werken eraan, we begrijpen dat en doen ons uiterste best. Het is een erg grote kloof die we proberen te dichten. We moeten ook onze betrouwbaarheid aanzienlijk verbeteren. Dit seizoen hebben we reeds elf motoren gebruikt, dat is iets dat we ons volgend jaar niet kunnen veroorloven,” besluit de Spanjaard.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}