Alonso: “Deelname aan Le Mans staat op mijn verlanglijstje voor 2018”

Fernando Alonso heeft zijn eerste rondjes ter voorbereiding van zijn deelname aan de 24u van Daytona erop zitten. Daytona is echter maar een voorbereiding van een ander groter doel: een deelname aan de 24u van Le Mans.

Tijdens de ‘Roar before the 24’ heeft Alonso al wat rondjes ervaring opgedaan voor de 24u van Daytona. Het is echter een publiek geheim dat Alonso uiteindelijk een ander doel voor ogen heeft.

Alonso heeft immers nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij de veelbesproken ‘Triple Crown’ nastreeft. Een deelname aan de Indy 500 heeft Alonso reeds achter de rug, daarvoor heeft hij vorig jaar zelfs de GP van Monaco geskipt.

“Deze race is een soort eerste stap in het endurance-kampioenschap, hoe die races zijn en hoeveel ik er van geniet,” zei Alonso na zijn eerste rondjes met de wagen van United Autosports. “Hopelijk volgt er een positief antwoord.”

“Na de 24 uren van Daytona zal ik dit soort van kampioenschappen beter begrijpen en de 24 uren van Le Mans en de Triple Crown is een ander doel dat ik heb. Dit jaar kan ik niet deelnemen aan de Indy 500 en hopelijk kan ik dit jaar de 24 uren van Le Mans rijden. Dat zou geweldig zijn en volgend jaar kan de Indy 500 opnieuw op de planning staan.”

De deelname aan de 24 uren van Daytona moeten Alonso op weg helpen om meer ervaring op te doen in de endurance-racerij.

“Ik heb min of meer hetzelfde doel als in Indianapolis. Eerst en vooral ga ik verschillende rijtechnieken leren en proberen leren van de specialisten van de endurance-races. Ik ga proberen om een betere rijder te zijn wanneer de 24 uren tot een einde komen. Het is de eerste keer voor mij in een endurance-race, de eerste keer in een prototype-wagen, de eerste keer dat ik ’s nachts ga rijden met GT-wagens. Er zijn zoveel nieuwe dingen en alles gaat stap voor stap,” besluit Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print