Alonso deelt steek uit naar Honda: “Wij zijn vier seconden sneller”

Fernando Alonso heeft zich tijdens een interview sceptisch uitgelaten over de veelbesproken ‘wederopstanding’ van Honda als motorleverancier bij Toro Rosso.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


De wintertests verliepen dit jaar voor Honda een heel stuk beter. Sinds dit jaar zijn de Japanners de motorpartner van Toro Rosso en samen met het Italiaanse team konden ze heel wat meer kilometers rijden dan vorig jaar met McLaren.

De laatste testdag werd weliswaar beëindigd met een ‘valse noot’, er was immers een probleem met de Honda-motor, toch ziet het er naar uit dat de samenwerking met Toro Rosso dit jaar een stuk beter zal verlopen dan de samenwerking met McLaren de voorbije jaren.

Fernando Alonso is echter sceptisch en neemt een afwachtende houding aan. Volgens Alonso heeft McLaren Honda ook niet op een verkeerd moment gedumpt.

“Ik heb geen probleem met Honda,” zei Alonso tegenover de Spaanse radio ‘Onda Cero’. “We zullen echter zien waar Honda zich bevindt in Australië.”

“Ze hebben een goede wintertest achter de rug en indien ze bij de eerste vijf finishen dan zal ik applaudisseren. Ik denk echter niet dat dit het geval zal zijn. Een test is niet hetzelfde als 21 races met drie motoren.”

“Ik denk dat ze zich bij de laatste drie of vier kunnen bevinden, daar waar we met McLaren zullen proberen om bij de eerste vijf of zes te eindigen.”

“We zijn zeer tevreden met de motor van Renault. Wij zijn vier seconden sneller dan vorig jaar,” besloot Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023