Alonso: “Dit was mijn beste ronde ooit op Suzuka”

Fernando Alonso was overduidelijk erg tevreden over zijn kwalificatierondje. De Spanjaard vond het zijn beste ronde ooit op Suzuka.

Alonso kwalificeerde zich in zijn McLaren-Honda als veertiende voor de GP van Japan. De Spanjaard reed naar eigen zeggen zijn beste ronde ooit op Suzuka. Meer zelfs, hij mocht zelfs meer dan honderd setjes banden hebben, beter dan dit ging simpelweg niet.

Alonso was zo’n twee seconden trager dan polesitter Nico Rosberg. Dat gecombineerd met het feit dat een betere tijd er zeker niet inzat toont nogmaals aan in welke situatie McLaren-Honda zich momenteel bevindt.

“Ik zei tegen de jongens dat dit waarschijnlijk mijn beste rondje op Suzuka was uit gans mijn carrière. Ze mochten zelfs honderd setjes banden deze namiddag op mijn wagen leggen, ik zou die rondetijd niet kunnen evenaren,” zei Alonso na afloop van de kwalificatie. “Het is frustrerend, dat zeker en vast, maar het is nu eenmaal de situatie waarin we ons bevinden. Iedereen doet zijn uiterste best om de situatie te verbeteren. Het is niet dat we aan het relaxen zijn of er niet voluit voor gaan. Dat is bemoedigend en we moeten geduld hebben.”

In Singapore moesten beide wagens nog opgeven maar Alonso hoopt dat ze voor hun thuispubliek op zijn minst weten te finishen.

“Dat zou mooi zijn, zeker voor ons thuispubliek. De finish halen en een goede race rijden, dat zou het minimum moeten zijn dat we onze fans kunnen bieden, maar het is niet gegarandeerd,” besluit Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}