Alonso en Kobayashi aan de start van de 24 uren van Daytona

Ex-Formule 1 coryfeeën Fernando Alonso en Kamui Kobayashi zullen met een Cadillac DPi van Wayne Taylor Racing volgend jaar deelnemen aan de 24 uren van Daytona.


Dit jaar stond Fernando Alonso al eens aan de start van de 24 van Daytona met United Autosports maar toen zorgden technische problemen ervoor dat hij niet verder dan een achtendertigste plek geraakte.

In 2019 zal hij met de Cadillac DPi materiaal ter beschikking hebben om in de voorste gelederen mee te vechten. De tweevoudige wereldkampioen Formule 1 kijkt er dan ook naar uit om met Wayne Taylor Racing aan de start te staan in januari.

“Ik ben blij dat ik met Konica Minolta Cadillac en Wayne Taylor Racing kan deelnemen aan de 24 uren van Daytona,” aldus Alonso. “Dit is ongetwijfeld een van de mooiste races van Amerika en in de autosport in het algemeen.”

“Terugkeren naar de Verenigde Staten is altijd speciaal. De sfeer die er onder de fans heerst gedurende het hele weekend is uniek.”

“Ik hoop mee te dingen naar de overwinning maar ik wil me ook amuseren en een lach toveren op de gezichten van de fans. In januari debuteerde ik hier in het langeafstandsracen met deze prototypes en ook op deze baan.”

“We konden toen onze podiumambities niet waarmaken door remproblemen. Na een intens jaar, waarin ik zowel in de F1 als in het WEC aan de slag was, kijk ik er naar uit om in 2019 nog één van de belangrijkste races aan mijn palmares toe te voegen.”

Ook Kobayashi kijkt uit naar wat voor hem zijn debuut wordt in de 24 uren van Daytona.

“Ten eerste wil ik graag het Konica Minolta Cadillac DPi-V.R team en Wayne Taylor bedanken voor deze mooie kans om deel te nemen aan een historische race als de 24 uren van Daytona. Het is één van de populairste uithoudingsraces en ik kijk er dan ook naar uit om eraan deel te nemen met het winnende team van de laatste editie,” aldus de Japanner.

De teameigenaar van Konica Minolta Cadillac, Wayne Taylor, heeft alle vertrouwen in zijn twee rijders.

“Fernando reed vorige keer al in Daytona. Voor Kamui zal het zijn debuut worden maar hij is een superster en hij zal het snel onder de knie hebben. Het plan is om onze twee rijders op een efficiënte en snelle manier te integreren in het team.”

“Ik ben ongelofelijk blij dat we dit konden mogelijk maken en ik kan niet wachten om naar Daytona te gaan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print