Alonso en Vandoorne krijgen verbeterde Honda-motor in Oostenrijk

Honda heeft bevestigd dat zowel Fernando Alonso als Stoffel Vandoorne tijdens het raceweekend in Oostenrijk over een verbeterde specificatie van de Honda-motor zullen kunnen beschikken.

In Azerbeidzjan testte Fernando Alonso als enige van beide McLaren-piloten de nieuwe verbeterde motor uit. De zogenaamde ‘Spec 3-motor’ zou op het stratencircuit van Baku zo’n 0,3 seconde sneller geweest zijn dan de versie waarmee de kwalificatie en de race werd afgewerkt.

Na een versnellingsbakprobleem op vrijdag opteerde Honda er immers voor om de race rest van het raceweekend in Azerbeidzjan met de oude motorspecificatie te laten afwerken. Dat bood Honda de kans om de betrouwbaarheid van haar verbeterde motor te controleren.

In de aanloop naar de Oostenrijkse GP laat Honda nu weten dat beide McLaren-piloten in Oostenrijk de ‘spec 3-motor’ ter beschikking krijgen.

“We hebben de verbeterde power unit, de spec 3, met Fernando op vrijdag getest en we konden de vooruitgang bevestigen op het vlak van de motorkracht,” aldus Honda F1-baas Yusuke Hasegawa. “Op basis van de verzamelde data hebben we in de fabriek vooruitgang geboekt met de ‘mapping’. We gaan beide rijders komend raceweekend de nieuwe spec 3-motor ter beschikking stellen.”

“Ik denk dat we wat vooruitgang hebben op vlak van onze competitiviteit en ik kijk er naar uit hoe onze performance in Oostenrijk zal zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print