Alonso: “Er mag geen discussie zijn over Halo”

Fernando Alonso vindt dat er in principe geen discussie zou mogen zijn over de veelbesproken Halo, die vanaf dit jaar verplicht is in de Formule 1.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


Het laatste woord is nog niet gezegd of geschreven over Halo, laat dat duidelijk zijn. Eerder deze week liet Mercedes-teambaas Toto Wolff bij de voorstelling van de nieuwe W09 weten dat hij het bewuste onderdeel het liefst te lijf zou gaan met een kettingzaag.

Er zijn ook voorstanders, Fernando Alonso is daar iemand van. Hij vindt dat de veiligheid van de rijders op de eerste plaats komt en dat daar niet over te discussiëren valt. De Spanjaard gelooft dat die storm van kritiek zich eerder afspeelt in een glas water en dat iedereen wel gewend zal geraken aan het nieuwe uitzicht van de bolides wanneer het seizoen een paar races oud is.

“Ja, daar ben ik inderdaad zeker van,” laat Alonso weten aan ‘Sky Sports’. “Nogmaals, het draagt bij aan de veiligheid van de rijders, het zorgt ervoor dat ons hoofd beter beschermd is. Daar moet zelfs geen debat over gehouden worden.”

“Het klopt wel dat het er esthetisch niet zo goed uitziet. Maar ik ben er zeker van dat de teams en de sport daar in de toekomst wel wat op vinden, dat het er voor de fans wat mooier uitziet en dat de auto’s wat mooier worden,” besluit Alonso.

Alonso is trouwens niet alleen deze mening toegedaan, hij vindt bijval uit de hoek van Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo.

Bij de voorstelling van de nieuwe Ferrari liet Vettel eveneens optekenen dat Halo minder in de weg zit dan dat hij had verwacht. De Duitser denkt ook dat de fans snel zullen wennen aan het nieuwe uitzicht van de bolides met Halo.

Ricciardo van zijn kant denkt dat deze aanpassing minder radicaal is dan de nieuwe regels die vanaf 2009 in voegen gingen. Toen kregen we bolides te zien met smalle hoge achtervleugels en uit de kluiten gewassen voorvleugels.

“Bij de start van dat bewuste seizoen schreeuwden de mensen moord en brand,” aldus Ricciardo in een column voor Red Bull. “Na een paar races was iedereen het echter gewoon en ging alles zijn normale gangetje.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023