Alonso: “Gebrek aan actie op de baan is belangrijkste reden waarom ik stop”

Fernando Alonso geeft wat meer uitleg bij zijn afscheid van de Formule 1, hij laat weten dat het gebrek aan actie op de baan de belangrijkste reden is waarom hij de de F1 de rug toekeert.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


De Spanjaard laat weten dat hij op dit moment andere, grotere uitdagingen najaagt dan de Formule 1. Dinsdag liet hij weten dat hij niet aan de start zou staan van het F1-seizoen in 2019 maar hij liet ook de deur op een kier staan voor een terugkeer indien McLaren weer competitiever voor de dag zou komen.

“Ik heb andere, grotere uitdagingen dan dat de F1 me kan bieden op dit moment,” aldus Alonso. “Het is een sport waar ik van genoten heb de laatste zeventien of achttien jaar van mijn leven. Ik denk dat ik veel meer bereikt heb dan wat ik in 2001 had durven dromen en op dit moment is de actie op de baan niet van de soort waar ik van droomde toen ik in de F1 kwam vanuit andere reeksen, of de actie die ik in andere jaren gehad heb.”

“Het grootste deel van mijn aankondiging ging over trieste momenten of momenten van frustratie in de laatste jaren toen de resultaten achterbleven. Ik heb achttien jaar in de F1 geracet en heb twee titels gewonnen. Dan zou je kunnen stellen dat ik zestien jaar ongelukkig was maar dat is helemaal niet het geval.”

“Ik ben ermee gestopt omdat er volgens mij weinig actie te beleven valt op de baan. We praten in de Formule 1 meer over wat er naast de baan gebeurt. Er is altijd polemiek en we praten over radioboodschappen, daar praten we altijd over.”

“Als we veel beginnen te praten over die dingen is dat een slecht teken. Dat wil zeggen dat er op de baan niet veel te zien is. Dat is het gevoel dat ik momenteel heb bij de Formule 1 en ik denk dat er andere reeksen zijn waar er grotere uitdagingen, meer plezier en meer geluk te vinden zijn.”

Alonso laat ook weten dat het gebrek aan een competitieve bolide de laatste jaren ook heeft bijgedragen aan zijn beslissing om te stoppen maar dat het toch nog anders was dan tijdens de andere jaren dat hij niet kon vechten om de overwinning.

“In de jaren 2003, 2004, 2008, 2009 en 2011 won ik ook geen races maar toen kon niemand voorspellen wat er ging gebeuren in Spa of Monza. Nu kunnen we al voorspellen wat er gaat gebeuren in Spa of Monza, je kan de eerste vijftien posities raden met misschien een of twee fouten. Het is moeilijk om te zien hoe voorspelbaar alles geworden is. We kwamen naar Barcelona en na een dag testen weet je al bijna wat je gaat doen tot in Abu Dhabi.”

“Het is zwaar. Voor mij persoonlijk valt het best mee omdat ik na achttien jaar meer bereikt heb dan dat ik had kunnen dromen. Maar voor jongere of andere rijders is het moeilijker omdat ze altijd hopen op het volgende jaar wanneer het team een grote stap voorwaarts zal maken of dat ze aanbiedingen zullen krijgen van andere teams.”

“Voor rijders met wat ambitie wordt het heel moeilijk als er niets verandert,” besluit Alonso die afgelopen weekend de 6u van Silverstone in het WEC won.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen