Alonso geraakt in Canada in Q3: “Dit was vroeger ondenkbaar”

Fernando Alonso geraakte gisteren tot in Q3, iets dat vroeger op een circuit zoals dat in Canada compleet ondenkbaar zou geweest zijn.

Het Circuit Gilles Villeneuve staat immers bekend als een ‘stop-and-go’ circuit, waarbij je erg lange stukken hebt, vervolgens serieus moet afremmen, om dan opnieuw volop op te trekken. Daarvoor heb je uiteraard een krachtige motor nodig, iets dat bij McLaren het zwakke punt was.

Honda verbeterde de voorbije maanden echter haar motor. Het introduceerde voor het raceweekend in Canada zelfs speciaal een update van haar motor en die lijkt een serieuze stap vooruit te zijn.

Fernando Alonso was dan ook erg tevreden dat hij Q3 wist te halen, ook al geraakte de Spanjaard daarin niet verder dan de tiende tijd.

“Ik denk dat we iedereen binnen het team serieus moeten bedanken. We bevonden ons tijdens Q2 in Canada voor Force India, iets dat we ons enkele maanden geleden maar moeilijk hadden kunnen inbeelden,” zei Alonso na de kwalificatie.

“We bevonden ons in Q2 vier tienden achter Ferrari, wat iedereen binnen het team moet motiveren. Hopelijk kunnen we dit tempo van ontwikkelen aanhouden,” besluit Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}