“Alonso heeft er alles aan gedaan om Honda slecht te maken”

Dat Fernando Alonso geen grote fan was van de Honda-motor is een understatement maar volgens Dr. Helmut Marko van Red Bull heeft Alonso er alles in gedaan om Honda in een slechts daglicht te plaatsen.

Voor het derde seizoen op rij werden McLaren en Fernando Alonso geconfronteerd met een Honda-motor die niet krachtig genoeg was en bovendien ook nog eens erg onbetrouwbaar was. Het zorgde voor heel wat frustraties bij Alonso, frustraties die Alonso ook meermaals liet horen over de boordradio.

Ook tijdens menig interview gaf Alonso de nodige kritiek op Honda en uiteindelijk besloot McLaren om de samenwerking met de Japanners stop te zetten en met Renault in zee te gaan. Mede daardoor kon McLaren ook Alonso behouden.

Volgens Dr. Helmut Marko heeft Alonso geen moment onbenut gelaten om Honda in een slecht daglicht te stellen. Nadat ze de deur gewezen werden bij McLaren ging Honda in het kader van een uitgebreide deal tussen McLaren, Red Bull, Toro Rosso, Renault en Honda de samenwerking aan met Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull. Marko heeft er alvast alle vertrouwen in dat Honda het met Toro Rosso een stuk beter zal doen.

“Honda is erg actief en heeft al iets gevonden,” aldus Marko tegenover ‘Auto, Motor und Sport’. Misschien dat ze tegen hun tweede motor van het seizoen het niveau van Renault kunnen evenaren. Honda moest compromissen maken omwille van het chassis dat McLaren had. Ze konden zich niet vrij ontwikkelen en waren erg gelimiteerd. Alonso deed ook alles om hun motor er slecht te doen uitzien.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Foto: Honda Racing F1

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023