Alonso: “Het doet me pijn dat Sebastian denkt dat ik hem niet mocht”

Fernando Alonso reageert op de uitspraken van Sebastian Vettel tijdens de persconferentie na de GP van Hongarije. “Ik denk dat hij me niet echt mocht,” had de Duitser laten vallen.


Tijdens de bewuste persconferentie werd gevraagd hoe Hamilton, Verstappen en Vettel zouden staan tegenover een comeback van Fernando Alonso naar de Formule 1.

Daar had Vettel als volgt op gereageerd: “Voor mij maakt het niet veel uit, ik denk dat hij me niet mocht. We hebben geen speciale band.”

“Het maakt me niet uit, ik respecteer hem voor wat hij bereikt heeft en zijn capaciteiten als rijder. Ik weet het niet, ik denk dat hij zich verveelt als hij tijd heeft om zulke dingen te schrijven. Dus breng hem maar terug, het maakt me niets uit.”

Alonso reageerde teleurgesteld op de uitspraken van Vettel tijdens een online chatsessie met zijn fans.

“Ik heb het gelezen maar het klopt helemaal niet,” aldus de Spanjaard. “Het doet me pijn dat Sebastian dat denkt. Ik vond altijd dat we elkaar respecteerden en een fijne band hadden. Misschien werd de rivaliteit wel aangewakkerd door de media maar ik herhaal – het tegendeel is het geval.”

Tot nu toe is er vanuit de topteams geen interesse in de diensten van de Spanjaard en een fan wou weten of dat misschien aan het karakter zou liggen van de tweevoudige wereldkampioen.

“Alle mensen met wie ik samengewerkt heb vertellen iets anders. Ik geef elke ronde alles voor het team. Ik keerde terug naar Renault voor goede redenen en ik keerde ook terug naar McLaren.”

Een andere fan wilde wilde weten of Alonso het erg vond dat die derde wereldtitel er nooit gekomen is.

“Ik heb in de Formule 1 meer bereikt dan dat ik had durven dromen,” antwoordt de Spanjaard.

“Ik ben eerlijk gezegd wel een beetje verrast over het feit dat de mensen het over een comeback hebben. Ik heb een geweldig half jaar achter de rug, ik heb gewonnen in Daytona en Sebring en ik heb Le Mans voor de tweede keer gewonnen. Maar als ik terugkeer naar de F1 laat ik het jullie weten.”

Over de toekomst wil Alonso nog niet veel kwijt.

“Het zal nog maanden in beslag nemen maar als het eenvoudig was zou het ook niet aantrekkelijk zijn.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022