Alonso: “Ik kan bij slechts twee teams opnieuw wereldkampioen worden”

Fernando Alonso blijft zijn beslissing om Ferrari te verlaten verdedigen. Volgens de Spanjaard zijn er bovendien slechts twee teams waarbij hij eventueel een derde keer wereldkampioen kan worden.

Alonso besliste eind 2014 om Ferrari te verlaten en de overstap te maken naar McLaren-Honda. Aangetrokken door de hernieuwde samenwerking tussen McLaren en Honda, en bovenden gemotiveerd door het feit dat hij al jaren vruchteloos een derde wereldtitel bij Ferrari nastreefde, besloot Alonso om de overstap te zetten.

Sindsdien krijgt Alonso met enige regelmaat de vraag voorgeschoteld of hij daadwerkelijk achter die beslissing blijft staan en dat doet de Spanjaard dan ook.

“Het was de juiste beslissing. Het was de juiste beslissing omdat ik het gevoel had dat het de juiste beslissing was,” blijft Alonso zijn beslissing om Ferrari te verlaten verdedigen. “Ik 2014 nam ik de beslissing terwijl ik nog een contract van twee seizoenen had. Het voelde echter goed aan. Wat hun resultaten ook in 2015 en 2016 zijn, voor mij was mijn tijd bij Ferrari fantastisch en ik wou met een fantastisch gevoel stoppen. Ieder jaar nam de stress toe omdat je niet won en het jouw fout leek te zijn.”

Fernando Alonso blijft bij zijn standpunt dat hij nog jarenlang voor Ferrari had kunnen rijden, dit zonder opnieuw wereldkampioen te worden. De Spanjaard liet in het verleden tijdens interviews dan ook al meermaals doorschijnen dat hij liever het project van McLaren-Honda helpt uitbouwen dan steeds maar bij Ferrari voor een tweede plaats te strijden.

Alonso ziet zich nu in die stelling gesterkt door de problemen die Ferrari momenteel kent.

“Nu is het dan ook een opluchting dat ze niet winnen en nog steeds problemen kennen. Ik wens Ferrari geen problemen toe want het is een team dat steeds een plekje in mijn hart zal hebben. Op het vlak van het racen en mij de kans bieden op een derde wereldtitel, daartoe zijn maar twee teams in staat: Mercedes en McLaren. Dat is mijn mening en het gevoel dat ik na mijn beslissing heb,” besluit de Spanjaard.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print