Alonso: “Ik maak me geen zorgen, ik zal binnenkort even goed zijn als Ocon”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Als tweevoudig F1-kampioen moet Fernando Alonso momenteel bij Alpine duidelijk onderdoen voor teamgenoot Esteban Ocon. Alonso maakt zich echter geen zorgen en verwacht weldra even goed te presteren als Ocon.

“Ocon bevindt zich momenteel in een zeer goede vorm,” aldus Alonso. “Hij is volledig geïntegreerd in het team, behaalde vorig jaar tegen het einde van het seizoen een podium in Bahrein en rijdt nu perfecte raceweekends. Hij is zeer goed, het is indrukwekkend wat hij nu bereikt.”

“Ik geeft me voor de volle 100 procent en dat is momenteel duidelijk niet voldoende om me op zijn niveau te bevinden. Ik moet dan ook blijven verbeteren.”

Alonso is er naar eigen zeggen echter wel van overtuigd dat hij binnenkort hetzelfde niveau als zijn teamgenoot zal behalen.

“Op een bepaalde manier hielden we hier wel rekening we, we anticipeerden erop. Toen Carlos naar Renault ging was hij niet meteen zo snel als Nico Hulkenberg. Ik herinner me dat Daniel Ricciardo tijdens de eerste race in 2019 opmerkelijk trager was dan Nico maar dat hij tijdens zijn tweede seizoen in 2020 zeer goed was. Esteban ondervond vorig jaar wat problemen met Daniel en is nu zeer goed tijdens zijn tweede jaar.”

“Het lijkt dan ook dat dit team wat anders is dan andere teams, dat je wat tijd nodig hebt om je aan te passen. Ik probeer me zo snel mogelijk aan te passen als ik kan. Ik maak me echter geen zorgen. Het zal snel beter gaan.”