Alonso: “Ik presteer momenteel op mijn beste niveau ooit”

Fernando Alonso mag momenteel dan wel niet in een competitieve wagen rijden, de Spanjaard presteert naar eigen zeggen wel op zijn beste niveau ooit.

Alonso was bijzonder gefrustreerd toen hij in Canada met de finish bijna in zicht zijn McLaren MCL32 aan de kant moest zetten en zijn allereerste puntenfinish van het seizoen uit handen zag glippen. Alonso zit na zijn opgave in Canada met gemengde gevoelens.

“Ik denk dat iedereen gefrustreerd is wanneer je niet competitief bent,” aldus Alonso. “Aan de andere kant weet ik dat ik zeer tevreden ben met de regels dit jaar. Ik ben blij met de wagens waarmee we nu rijden en ik ben in staat om de bochten agressiever te nemen. Ik heb nog nooit een start van het seizoen gekend waarbij ik me zo competitief voelde in de wagen.”

En daarmee verwijst Alonso naar de onderlinge krachtsverhoudingen met onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

“Ik heb nog nooit aan het begin van een seizoen zo’n groot verschil met een teamgenoot gehad als dit jaar. Het is bovendien een teamgenoot die in verschillende raceklassen gewonnen heeft. Hij is dan ook een erg goed referentiepunt.”

“Ik bevind me overduidelijk op mijn beste niveau. Op het vlak van motivatie blijf ik een enorme honger naar succes hebben, dit ondanks de resultaten. Je weet en je voelt immers dat je je in een goede fase van je racecarrière bevindt,” besluit Alonso.

Het is best opmerkelijk te noemen dat Alonso vindt dat hij momenteel beter is dan toen hij bijvoorbeeld zijn twee wereldtitels bij Renault veroverde. Alonso heeft echter een verklaring waarom hij dat vindt.

“Ik denk dat je enorm veel leert tijdens je carrière. Indien ik tien of vijftien jaar geleden tegen mezelf zou racen dan zou ik even snel als nu zijn, maar je zou wel minder fouten maken,” aldus de Spanjaard.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen