Alonso: “Ik rijd in 2015 niet met een motor van Mercedes”

Fernando Alonso heeft in afwachting van een definitieve verduidelijking over zijn toekomst alvast een tipje van de sluier gelicht.

De Spanjaard staat in het middelpunt van de belangstelling want Sebastian Vettel verlaat Red Bull en komt 99,99% zeker naar Ferrari. Dat zou betekenen dat de Spanjaard Ferrari zal verlaten, maar de vraag is naar waar Alonso dan trekt.

Uiteraard waren er de voorbije week de nodige speculaties over de toekomst van de Spanjaard. Zo werd er gesuggereerd dat hij naar Mercedes wil gaan. Dat zou dan volgend jaar eventueel al zijn, maar dan zou één van beide Mercedes-piloten moeten vertrekken. Mocht dat in 2015 nog niet het geval zijn, dan behoort een sabatjaar tot de mogelijkheden, om dan in 2016 naar Mercedes te trekken.

Ook aan McLaren wordt Alonso gelinkt. Bij McLaren zouden ze maar al te graag iemand als Alonso in het team hebben. Volgens de geruchten zou Alonso echter maximaal een contract van één jaar bij McLaren willen tekenen.

Alonso zelf vindt de speculaties over zijn toekomst best leuk en dolt maar al te graag met de journalisten die er naar vragen. Om toch een tipje van de sluier te lichten antwoordde Alonso op de vraag of hij volgend jaar met een krachtbron van Mercedes zal rijden het volgende: “Ik denk het niet. Mijn opties zijn vrij duidelijk.”

“Ik zei het reeds in Suzuka. Wanneer je mijn opties kent, dan zal je erkennen dat het vrij duidelijk was. Nog even afwachten …” jende de Spanjaard de pers nog wat extra.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}