Alonso: “In Oostenrijk willen we onze wagen beter leren kennen”

Fernando Alonso kijkt er naar uit om met op de Red Bull Ring in Oostenrijk met zijn McLaren MCL33 de baan op te gaan. Doelstelling daarbij is de eigen wagen beter te leren kennen.
De hoge verwachtingen van voor aanvang van het seizoen mogen dan niet ingelost worden, de eerste race finishte McLaren constant in de punten. Bij McLaren konden ze zich ondanks de problemen tijdens de wintertests daaraan optrekken.

De voorbije races waren echter bijzonder teleurstellend voor McLaren. De renstal lijkt problemen te ondervinden met haar aerodynamische updates, iets waaraan de renstal komend raceweekend wil doen.

“Ik denk dat we naar Oostenrijk gaan om onze wagen beter te leren begrijpen. We boeken progressie en we zullen er geraken,” blikt Alonso vooruit naar komend raceweekend. “Na een teleurstellend resultaat is doorgaan en doorzetten het beste wat je kan doen. Het is dan ook goed dat we komend weekend meteen al een nieuwe race hebben, en ook het weekend daarna.”

Alonso zelf racet alvast bijzonder graag op de Red Bull Ring. Aan inzet zal het de Spanjaard alvast niet ontbreken.

“Ik hou van dit circuit. Het is een mooie mix tussen nieuw en oud. De grote heuvels, het verloop van de baan, de compacte paddock, dit alles herinnert je eraan dat het één van de oude plaatsen op de F1-kalender is. De moderne faciliteiten vormen een mooie toevoeging aan dit circuit.”

“Het rondje op zich is geweldig. Je moet er constant aanvallen om er een goede rondetijd neer te zetten. Er zijn eigenlijk slechts vijf echte bochten maar ze straffen je foutjes meteen af.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen