Alonso: “Indien het regent tijdens 24u van Le Mans wordt het interessant”

Alonso is begonnen aan zijn eerste 24u van Le Mans. Hij is vooral benieuwd naar eventuele regen tijdens de sessies van morgen en tijdens de 24u van Le Mans zelf.


Fernando Alonso neemt vanavond deel aan de eerste kwalificatiesessie voor de 24u van Le Mans. De kans bestaat dat dit de enige kwalificatiesessie onder droge omstandigheden wordt, het zal dan ook een kwestie worden van vanavond meteen een goed rondje neer te zetten.

“We zullen zien of we vandaag een goed rondje voor elkaar krijgen, gewoon voor indien het morgen zou regenen. Op donderdag bestaat de kans dat het regent dus we moeten vandaag een goed rondje voor elkaar zien te krijgen,” aldus Alonso.

“We zouden er klaar voor moeten zijn. Ik zou het wel graag hebben dat het morgen tijdens de kwalificatie regent. Wanneer het dan regent tijdens de race dan heb je op zijn minst tijdens de oefensessie of de kwalificatie in de regen gereden.”

“Wanneer het morgen regent dan is dat geweldig om die ervaring te hebben. Indien het morgen niet regent en wel regent tijdens de race dan heb ik er echter wel vertrouwen in dat we het redelijk goed zullen doen.”

Alonso zal net als vorig jaar tijdens zijn deelname aan de Indianapolis 500 enorm in de schijnwerpers staan tijdens zijn deelname aan de 24u van Le Mans. De Spanjaard zelf ervaart dat echter niet als extra druk op zijn schouders.

“Ik voel geen druk, ik ben gewoon benieuwd hoe het zal gaan,” aldus Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed