Alonso kwalificeert zich als elfde: “In deze omstandigheden heb je geluk nodig”

Ondanks dat McLaren opnieuw niet erg competitief was tijdens de oefensessies is Fernando Alonso er dankzij de regen toch in geslaagd om zich als elfde te kwalificeren.


“De omstandigheden waren zeer moeilijk vandaag en in deze omstandigheden heb je wat geluk nodig om op het juiste moment op de baan te zijn,” blikt Alonso terug op de kwalificatie.

“We zijn dit weekend niet erg competitief geweest en in Q1 maakten we ons als wat zorgen dat we Q2 niet zouden halen. Door de regen slaagden we erin om elfde te worden, wat een goede startplaats is en dicht bij de punten. De startposities zijn hier redelijk belangrijk en we bevinden ons waarschijnlijk meer naar voor dan dat we gedacht hadden.”

Tegen het einde van Q2 probeerde Alonso alsnog om in Q3 te geraken door nog een run te doen op de regenband, dit ondanks het feit dat het heviger aan het regenen was.

“Aan het einde van Q2 was er hevige regen die op het laatste deel van het circuit viel. We besloten om nog een run te doen op de zware regenband, wetende dat we waarschijnlijk trager zouden zijn, maar we hebben het op zijn minst geprobeerd,” besloot Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022