Alonso mag door Honda niet deelnemen aan 24u van Le Mans

Fernando Alonso was van plan om dit jaar deel te nemen aan de 24u van Le Mans maar de Spanjaard mag van Honda niet deelnemen aan de wedstrijd.

Alonso vlagde vorig jaar de 24u van Le Mans op gang (zie foto). De Spanjaard reed nog voor Ferrari en liet toen reeds verstaan dat hij de wens koesterde om ooit deel te nemen aan de legendarische race (Lees: Alonso wil ooit als rijder naar Le Mans terugkeren). Alonso liet toen uitschijnen dat een deelname waarschijnlijk pas voor na zijn F1-carrière was, maar blijkbaar had Alonso dan toch de ambitie om dit jaar deel te nemen aan de 24u van Le Mans.

Volgens het Duitse Auto Motor und Sport was Alonso van plan om dit seizoen deel te nemen aan de 24u van Le Mans en dat in een wagen van Porsche. Alonso hoopte om dit naast zijn verplichtingen bij McLaren-Honda in de Formule 1 te doen. Alonso zou dan een teamgenoot van Nico Hulkenberg worden. De Force India-piloot kondigde eerder reeds aan dat hij met Porsche zal deelnemen aan de 24u van Le Mans.

Uiteindelijk ging Honda echter in laatste instantie niet akkoord, waardoor we Alonso in het weekend van 13 en 14 juni dus niet in actie zullen zien komen tijdens de 24u van Le Mans.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}