Alonso: “McLaren mag zich beginnen focussen op de topteams”

We zijn nog maar één race ver maar Fernando Alonso scherpt de ambities bij McLaren nu al aan. Volgens de Spanjaard moet McLaren zich immers focussen op de topteams.


De strijd in de middenmoot van de Formule 1 is intens en details kunnen soms beslissen over enkele plaatsen op de startgrid of in de uitslag van de race. Bij McLaren hebben ze echter moed geput uit de dubbele puntenfinish tijdens de GP van Australië.

Alonso voorspelde dat die eerste race van het nieuwe seizoen voor McLaren de moeilijkste zou worden. Desondanks zagen we beide McLarens dus in de punten finishen en dat is voor Alonso voldoende om nu reeds te besluiten dat McLaren zich niet langer op de strijd in de middenmoot maar wel op de topteams moet richten.

“Het gaat zeker en vast beter en beter,” aldus Alonso. “Er zit nog heel wat potentieel in de wagen.”

“Ik denk dat de toppers zich nu nog ruim voor ons bevinden, die exclusieve groep bestaande uit Mercedes, Ferrari en Red Bull.”

Aan ambitie overduidelijk geen gebrek bij Alonso.

“McLaren wil echter ook deel uitmaken van die groep en hopelijk kunnen we tijdens de komende races die middenmoot vergeten en vooruit kijken naar het vervoegen van die drie topteams.”

“Er zit potentieel in de wagen en ik zie geen enkele reden waarom we de komende races geen deel zouden uitmaken van die groep.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print