Alonso mist druk op zijn schouders

Renault-rijder Fernando Alonso vertelde onlangs aan de pers dat hij wat extra druk kan gebruiken om daardoor nog sneller te gaan. De Spaanse rijder verwijst hier vooral mee naar zijn teammaat Nelson Piquet, iemand die nog niet meteen als concurrent kan worden aanzien.
Ondertussen hoeft men Alonso al niet meer te vertellen hoe het is om naast wereldkampioen Lewis Hamilton te rijden want ook deze ervaring wist hij in het verleden reeds op te doen. Het seizoen 2007 dat een sprookje moest worden eindigde als een ware nachtmerrie. Toch denkt Alonso dat hij beter zou doen met een sterkere rijder naast zich.

“We hebben er samen voor kunnen zorgen dat we onze limieten vonden en ik kan dus niet vertellen dat Piquet een slecht rijder is. Ik zou gewoon een teammaat kunnen gebruiken die met me mee ging in het klassement. Er zou dan druk op mijn schouders komen die ervoor kan zorgen dat ik beter kan presteren. Het is ook echt tof om tegen Piquet te racen maar we hebben dus niet vaak de kans”, aldus de Spaanse rijder.

Tot slot vroeg men nog aan Alonso hoe hij over het lie-gate schandaal denkt en op welke manier Hamilton zijn reputatie nog zou kunnen rechtzetten. Alonso weet hoe het is om aan de top te staan en hoe het is om net daar te vallen. Volgens de man die Barcelona op zijn kop kan zetten kan Hamilton maar best zichzelf blijven en proberen goed te presteren.

“Om de reputatie van Lewis weer op te krikken zal hij gewoon opnieuw races moeten winnen. Hij zal het volgens mij niet moeilijk krijgen om het vertrouwen terug te winnen of te behouden. Als hij weer races gaat winnen of een kampioenschap kan winnen zal alles weer in orde zijn. Het beste wat hij kan doen is sensatie bieden”, zo vertelde Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023