Alonso na kwalificatie: “Elfde op de startgrid, dat is ideaal”

Fernando Alonso kwalificeerde zich als elfde voor de GP van Singapore en met die plaats op de startgrid is de Spanjaard zeer tevreden.


“Het voelde goed,” blikt Alonso terug op zijn sterke kwalificatie. “We waren heel het weekend competitief en zoals ik op vrijdag zei gingen we ons mengen in de strijd voor Q3.”

“Ik wou van op de propere kant van de baan vertrekken dus de elfde plaats is perfect. Ik zal naast Carlos (Sainz) vertrekken en hopelijk zullen we van daaruit naar voor gaan en punten behalen.”

De elfde plaats biedt vrije bandenkeuze en dat kan op strategisch vlak zeer belangrijk zijn in Singapore. Van op de elfde plaats kan Alonso immers vermijden dat hij op de hypersoft moet starten.

“We kunnen zelf de banden kiezen waarmee we de race aanvatten, wat een extra hulp is om twee of drie wagens te passeren die voor ons starten.”

“Het was belangrijk om de hypersofts te vermijden voor de race maar uiteraard wil je graag in Q3 zitten. Wanneer je als tiende op de hypersofts moet vertrekken dan weet je dat het een moeilijke zondag zal worden.”

Volgens Alonso zullen de wagens op de hypersoft heel wat moeilijkheden ondervinden tijdens de race, wat voor hem kansen biedt op strategisch vlak.

“De hypersoft geven je zo’n 2,5 seconde voordeel tijdens de kwalificatie maar je ondervindt wel een zeer hoge bandendegradatie tijdens de lange runs met veel graining. Indien je snel moet stoppen en je terugkeert in het verkeer op de baan dan zit je race er praktisch op.”

“De wagens voor ons zullen de bandendegradatie van hun hypersofts moeten zien te managen en ik hoop dat we door onze langere run op de hardere band ons voordeel kunnen doen. Desondanks zal het een gecompliceerd en erg close gevecht om punten worden,” besloot Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen