Alonso na teleurstellende kwalificatie: “Ik doe al het mogelijke”

Na zijn overwinning tijdens de 24u van Le Mans sneuvelde Fernando Alonso amper een week later tijdens het eerste kwalificatiegedeelte voor de GP van Frankrijk.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


Het was opnieuw geen goede kwalificatie voor McLaren. Fernando Alonso kwalificeerde zich als zestiende terwijl teamgenoot Stoffel Vandoorne zelfs tevreden moest zijn met de achttiende plaats. De Spanjaard haalt dan maar moed uit de interne strijd met teamgenoot Stoffel Vandoorne.

“Op persoonlijk vlak probeer ik alles te doen wat mogelijk is. Ik denk dat ik de enige momenteel ben die 8-0 voor staat tegen de kampioen in de GP3, GP2 en al de categorieën waarin hij geracet heeft,” verwijst Alonso naar de tussenstand tussen hemzelf en onze landgenoot Stoffel Vandoorne op het vlak van kwalificaties.

“Dit is de Formule 1. Je hebt het juiste pakket nodig op de juiste plaats,” gaat Alonso verder. “De voorbije races waren niet echt goed voor ons, maar ondanks alle drama’s staan we zevende in het kampioenschap. We moeten dan blijkbaar toch iets goed doen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022