Alonso: “Niet alleen ik ben kritisch op de F1”

Fernando Alonso beschouwt iedere F1-race die hem nog rest als een ‘feestje’. De Spanjaard is dan ook bezig aan een soort afscheidstournee, al is hij tegelijkertijd ook kritisch op de toestand waarin de sport zich bevindt.


“Iedere race nu, vanaf het moment dat ik besloot om te stoppen, is gewoonweg een feestje,” vertelt Alonso. “Ik kan niet wachten om opnieuw in Austin te zijn, om de plaats daar te zien en er rond te rijden.”

“Wanneer je aan het einde van de sessies naar de tijdlijsten kijkt behoren we dan wel niet tot de snelsten, ieder rondje voelt er echter geweldig aan.”

Alonso vertelt ook nog wat over zijn beslissing om de Formule 1 te verlaten. Die beslissing kwam er niet omdat hij niet meer van de sport houdt.

“Het is niet zo dat ik niet meer van de F1 hou, ik hou nog steeds van deze wagens maar ik stop omdat ik 37 jaar ben en al mijn dromen in de F1 heb verwezenlijkt.”

Al is er uiteraard wel ruimte om de sport aantrekkelijker te maken.

“Je moet de sport echter opnieuw interessant maken,” aldus de Spanjaard. “Ik plaatst een video online uit 2005 en ik kreeg meer dan 3000 commentaren zoals ‘Dit is de Formule 1 waarop ik verliefd werd en niet het ding wat we nu hebben’. Ik ben dus niet alleen kritisch op de Formule 1, het is de volledige wereld.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer