Alonso: “Oudere F1-piloten zijn niet trager”

Fernando Alonso er van overtuigd dat hij op 35-jarige leeftijd nog steeds snel genoeg is om met onder meer erg jonge rijders zoals Max Verstappen te strijden.

Komend jaar zal Alonso de teamgenoot van onze landgenoot Stoffel Vandoorne zijn maar er wordt al enige tijd gespeculeerd dat Fernando Alonso de Formule 1 na 2017 vaarwel zal zeggen.

Alonso zijn beslissing zal vooral afhangen van de F1-bolide van McLaren in 2017. Volgens ingewijden zou Alonso tegen de zomer over zijn toekomst beslissen en die zal dus vooral bepaald worden door de competitiviteit van de wagen waarmee hij dan rijdt. De Spanjaard is er immers van overtuigd dat hijzelf niet te traag is om de strijd aan te gaan.

“Wanneer ik op een bepaald moment zou stoppen met de F1 dan zal dat niet zijn omdat ik te langzaam ben maar omdat ik het moe ben, moe van het reizen en de media waarvoor je twintig jaar klaar moet staan,” aldus Alonso tegenover ‘F1i. “Misschien wil men wel stoppen omdat er ook naast de Formule 1 een ander leven is. Daardoor stopt men, niet omdat men drie of vier tienden langzamer is dan twintig jaar geleden.”

Alonso is er dus duidelijk niet van overtuigd dat F1-piloten trager worden naarmate ze ouder worden.

“Het is niet zoals in andere sporten, waar de fysieke toestand enorm relevant is,” verklaart Alonso zijn standpunt. “In de F1 gaat het meer over de machine, over de auto. Ik zie dan ook geen reden waarom de prestatiekurve van een rijder plots naar omlaag zou gaan. Het is eerder een normale ontwikkelingskurve waarbij ben steeds beter kan worden.”

Alonso verwijst onder meer naar de comeback die Michael Schumacher in 2010 maakte nadat hij in 2006 een eerste keer afscheid van de Formule 1 nam.

“We zagen het al bij Michael Schumacher. Hij was 37 jaar oud toen hij de eerste keer afscheid van de F1 nam. Hij streed toen nog steeds om het kampioenschap en behaalde overwinningen. Toch hield hij er vervolgens mee op.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print