Alonso overtuigd van titelkansen

Fernando Alonso is ervan overtuigd dat hij het gat met Hamilton kan dichten. De Spanjaard gelooft dat hij momenteel de bovenhand heeft, daar hij zijn teamgenoot met bijna 37 seconden versloeg in Silverstone.

Het was gisteren de eerste keer in 4 GPÂ’s dat Alonso erin slaagde om voor zijn teamgenoot te finishen, hoewel hij gelooft dat hij altijd sneller was dan Hamilton, sinds deze zijn eerste GP in Canada won.

Alonso zei tegen de Spaanse krant AS: “Op een bepaald moment zal ik het gat gedicht hebben, sinds Canada ben ik altijd een beetje sneller geweest. Op Indianapolis geraakte ik hem niet voorbij en in Magny-Cours had ik problemen met mijn versnellingsbak. Hier had ik nog eens een race zonder problemen en ik slaag er onmiddellijk in om met meer dan dertig seconden voorsprong te finishen. In de volgende races wil ik proberen om telkens voor Hamilton te finishen en op die manier het gat te verkleinen. We mogen ook de Ferrari’s niet vergeten, zij hebben al enkele sterke races achter de rug, en ik ben ervan overtuigd dat als Massa geen problemen had gekend bij de start, hij ook voor Hamilton zou gefinisht zijn. “

“Tijdens normale races zal ik uiteindelijk het gat dichten, ik moet er gewoon voor zorgen dat ik altijd een trapje hoger sta op het podium dan hem. Het is ook een goede zaak dat de leider in het kampioenschap meer problemen heeft op de baan, en zeker hier in Engeland nadat hij op de pole stond.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner