Alonso: “Podium komt als een verrassing”

Fernando Alonso slaagde er vandaag in om zijn eerste podiumplaats van het seizoen te behalen, ongetwijfeld een opsteker voor Ferrari.
image
Ferrari kondigde een dikke week geleden het opstappen van Stefano Domenicali aan. Onder Mattiacci als nieuwe teambaas behaalde de renstal al meteen haar eerste podiumplaats van het seizoen. Uiteraard is de invloed van Mattiacci nog te beperkt om de podiumplaats daaraan toe te schrijven, maar het komt wel als een opsteker voor het team.

Alonso zelf had niet verwacht dat hij in China op het podium zou staan. Volgens de Spanjaard komt deze podiumplaats dan ook als een aangename verrassing.

“Het was een goed weekend en we hebben de wagen wat verbeterd in vergelijking met de eerste drie races. We voelden ons dan ook competitiever,” zei Alonso na afloop van de race. “Om hier op het podium te staan is een verrassing, een erg aangename verrassing! Ik ben blij met mijn podiumfinish vandaag en het feit dat ik derde sta in de wk-tussenstand na die twee jongens hier (Rosberg en Hamilton). We kenden niet de start van het seizoen die we ons gehoopt hadden maar uiteindelijk vechten we wel nog mee.”

Fernando Alonso kende wel een turbulent begin van de race. Tijdens de start botsten Alonso en Massa wiel tegen wiel tegen elkaar, maar beide rijders konden gelukkig wel hun race verder zetten.

“Het was een erg hevig contact en ik vroeg over de radio of ze de wagen konden checken. Het voelde wel goed maar je ziet niet hoe de wagen er langs buiten uitziet. Alles was gelukkig nog in orde en we konden gelukkig ook de finish halen. Hopelijk kennen we tijdens de volgende race een probleemloze start,” besloot Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}