Alonso presteert veel beter dan verwacht

De Spaanse Ferrari-rijder Fernando Alonso is duidelijk tevreden over zijn huidige positie in de tussenstand om het kampioenschap. Zo had hij alvast niet verwacht als leider aan de derde wedstrijd te beginnen.
Met 37 punten is Fernando Alonso de leider in het kampioenschap. De Spaanse rijder toont dit seizoen nog maar eens aan dat zijn beide wereldtitels niet zomaar op zak werden gestoken.

In Australië werd hij in bocht 1 aangetikt en zette hij de race even voort vanuit de achterhoede van het veld. Uiteindelijk klom hij weer op naar de vierde plaats. Alonso beseft alvast dat hij het de komende races niet makkelijk zal krijgen maar het vertrouwen is nog steeds groot. De F10 blijft in zijn ogen makkelijk te besturen.

“We kennen in 2010 duidelijk een goede start van het seizoen. Ik had al zeker niet verwacht dat ik zou leiden in het kampioenschap. De F10 is een erg goede wagen en dat hebben we in de afgelopen twee races kunnen aantonen. Mijn huidige situatie ziet er veel beter uit dan dat ik had verwacht. Ik kan zeer constant rijden en het rijgedrag van de wagen verschilt niet hard tijdens de kwalificatie en de race. We werken hard aan de wagen om te voorkomen dat onze banden een grote slijtage kennen. Een ding is zeker, we zijn op de goede weg. We gaan niet ontspannen want ons doel is de leiding natuurlijk te kunnen behouden”, zo verklaarde de Spaanse rijder.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}