Alonso: “Slecht resultaat maar wel genoten van de race”

Nee, na afloop van de GP van Japan was Alonso niet tevreden over het resultaat, al had hij naar eigen zeggen wel genoten van de race.


“Ondanks het slechte resultaat heb ik er van genoten om hier vandaag op dit circuit te racen,” blikt Alonso terug op zijn GP van Japan en zijn veertiende plaats. “De eerste ronde was redelijk goed en intens. Vooral in de S-bochten haalden we elkaar allemaal binnenin of buitenom in en we slaagden erin om enkele plaatsen goed te maken.”

“Tijdens de laatste ronden van de race was er een mooi gevecht met Williams en Marcus Ericsson die problemen ondervonden op hun ‘oude’ banden. We moesten dan ook wat strijden voor positie.”

“Ook al waren we heel het weekend te traag, uiteindelijk was het wel een race waarvan ik genoten heb.”

Alonso kreeg tijdens de race een tijdstraf van vijf seconden toen hij in de chicane rechtdoor reed nadat hij aan het strijden was met Lance Stroll. De Spanjaard begrijpt echter niet waarom hij bestraft werd.

“Jammer genoeg verloor ik door de tijdstraf van vijf seconden enkele plaatsen. Een groot drama was dat niet omdat we sowieso buiten de punten aan het rijden waren. Het is echter moeilijk om de beslissing van de stewards te begrijpen omdat ik geen kant uit kon gaan. Ik kon alleen maar van de baan gaan omdat Lance Stroll, zoals hij zelf zei, me niet gezien had,” besloot Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print