Alonso sterk gekant tegen standaardmotoren

Fernando Alonso is een grote tegenstander van de plannen van de FIA om een standaardmotor in te voeren in de Formule 1. Hij dreigt zelfs met een afscheid van de sport als het idee wordt uitgevoerd.

De FIA stelde enkele maanden geleden voor om een standaardmotor te introduceren met het oog op het verlagen van de kosten in de Formule 1. Al snel kwam er tegenkanting van fans. Ook de teams waren niet te spreken over het voorstel, Ferrari dreigde zelfs met het verlaten van de F1 als er een standaardmotor zou komen. Alonso doet nu dus hetzelfde.

"Een standaardmotor zou voor mij de druppel zijn. Als de FIA dat idee doorzet, zou ik sterk overwegen om op pensioen te gaan."

Alonso was verder ook niet te spreken over de regels die nu al doorgevoerd zijn. De Spanjaard vondt het in de vorige seizoenen veel uitdagender om met de wagens over het circuit te scheuren.

"De reglementswijzigingen hebben er voor gezorgd dat we van futuristische wagens zijn overgestapt naar bolides uit het verleden zonder grip en zonder elektronica."

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023