Alonso teleurgesteld door snelheid die Red Bull toonde

Fernando Alonso geeft toe teleurgesteld te zijn om de snelheid van Red Bull te zien in de straten van Monaco. McLaren heeft immers dezelfde krachtbron als de Red Bull, maar beide teams zijn ver van elkaar verwijderd op het vlak van snelheid.


In de zomer was Fernando Alonso erg strijdvaardig en aan de start van het seizoen sprak hij over Red Bull Racing als hun eerste concurrent. Terwijl McLaren dit seizoen er wel in slaagt om constant punten te scoren, lijkt Red Bull Racing nog ver verwijderd. Dit was nog maar eens duidelijk tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco, op een circuit waar het chassis belangrijker is dan de krachtbron.

Fernando Alonso was op zaterdag erg tevreden met zijn zevende plaats tijdens de kwalificatie, maar was nog steeds 1,3 seconden trager dan Daniel Ricciardo, die de snelste tijd neerzette.

“Ik ben teleurgesteld, omdat we met dezelfde krachtbron rijden en we dus op hetzelfde niveau zouden moeten zitten”, zei Alonso. “Tegelijkertijd wisten we ook dat we nog steeds niet op hetzelfde niveau zitten, maar dat willen we wel zo snel mogelijk.”

Verder zegt Alonso dat de dominantie van Red Bull te verwachten was, nadat de RB14 in Spanje al erg snel was in de laatste sector.

“We wisten min of meer dat de Red Bull erg snel ging zijn in Monaco. Ook voor Mercedes en Ferrari was Red Bull het te kloppen team. Het was dan ook geen verrassing dat ze dit weekend wonnen.”

“Het hele jaar lang zijn we al bezig om het gat met Red Bull te verkleinen. We weten op welke vlakken we moeten verbeteren om dezelfde snelheid te hebben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022