Alonso test winnende Dakar-bolide van Toyota

Fernando Alonso mocht deze week de Dakar-bolide van Toyota aan de tand voelen in Zuid-Afrika en hij vond het naar eigen zeggen “anders maar interessant.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Aquí seguimos. Dia 2 en Sudáfrica ߘ‡

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op


De tweevoudige wereldkampioen Formule 1 mocht de Toyota Hilux testen aan de zijde van ex-winnaar de Villiers, die met een andere Hilux naast hem reed, in de Kalahari woestijn in Zuid Afrika.

“Ik heb van verschillende raceklassen en raceauto’s geproefd de voorbije twee jaar en het is altijd een kans om iets anders te proberen dan wat ik gewoon ben,” vertelt Alonso.

“Het is leuk geweest. Anders, ongetwijfeld, maar interessant. Je mag de auto ‘flink misbruiken’, meer dan wat ik gewend ben van te doen maar het is erg leuk geweest.”

Hij laat ook weten dat hij meteen op zijn gemak was, meer dan dat hij initieel gedacht had.

“Alles is helemaal anders. De heuvels zijn erg moeilijk te lezen, het is moeilijk in te schatten hoe hoog ze zijn en hoe snel je erover moet rijden. De auto doet het goed, hij heeft goede grip, balans, vermogen en remmen. Het voelt allemaal ongelofelijk.”

“Dit waren nog maar de eerste minuten in de auto maar ik voel me op mijn gemak, meer dan dat ik gedacht had ondanks de hitte binnen.”

Teammanager Glyn Hall gaf toe dat hij een gezonde dosis stress had om alles in orde te krijgen voor de eerste test van Alonso.

“Je hebt niet alle dagen een tweevoudige wereldkampioen Formule 1 achter het stuur van je auto tijdens een test zoals deze,” aldus Hall.

“Er kwam wel wat stress bij kijken van onze kant want we wilden dat alles perfect was, dit is een speciale dag.”

De Villiers voegde daar nog aan toe: “We zijn hier in de Kalahari woestijn en dat is niet meteen de plaats waar je normaal gesproken een wereldkampioen Formule 1 verwacht.”

“Het is fantastisch dat Fernando naar hier gekomen is om met met ons de Hilux te testen. Het is de beste manier voor hem om iets helemaal anders en nieuw te testen.”

“Het is een kwestie van te wennen aan het terrein, de heuvels te lezen, de duinen, alles wat je niet gewend bent.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023