Alonso tevreden met punten in thuisrace

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso wist knap zesde te eindigen op het Spaanse stratencircuit van Valencia. De Spaanse rijder had het niet bepaald makkelijk gedurende zijn race en is alvast van mening dat een betere prestatie bijna onmogelijk was.
“Ik kon niet meer doen en de zesde plaats was volgens mij dan ook het hoogst haalbare in eigen land. Ik ben best tevreden over de drie puntjes die ik behaalde want ik was pas als achtste vertrokken. De race op zich was zeer zwaar. Allereerst speelde de hitte niet bepaald in ons voordeel en op het circuit van Valencia ligt de competitie ook nog eens een stuk hoger dan elders. Ik heb van bij het begin tot het einde alles moeten geven want anders verloor ik meteen plaatsen”.

“We waren eigenlijk het hele weekend al snel en ik hoop dat dit op Spa niet anders zal zijn. De eerste ronde op Valencia viel een beetje tegen maar verder verliep alles goed. In het begin van de race moest ik echt opletten wat er om me heen gebeurde maar ook dat verdween niet veel later. Ik moet nog beter doen in Belgie”, aldus Fernando Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner