Alonso topverdiener in F1

Ieder jaar komt het terug: het lijstje met de lonen van de verschillende F1-rijders. Fernando Alonso is volgens Auto Motor und Sport de best betaalde F1-rijder van de paddock. De Spanjaard keerde terug van McLaren naar Renault en verdient mooi bij de Franse renstal: 28 miljoen dollar.

Op de tweede plaats komt zoals verwacht Kimi Räikkönen. De huidige wereldkampioen verdient bij Ferrari zo’n 22 miljoen dollar.

Dit staat in schril contrast met het salaris van Lewis Hamilton, die 5 miljoen dollar verdient. Het salaris van Lewis Hamilton was het voorbije seizoen vaak een onderwerp van discussie. De vader van Hamilton klopte bij McLaren immers meermaals met de vuist op tafel om een salarisverhoging te verkrijgen. 

Iets wat ook erg opmerkelijk is, is dat er dit seizoen voor het eerst in jaren geen F1-rijders zijn die moeten betalen voor hun zitje. Zelfs Kazuki Nakajima en Adrian Sutil houden een mooie boterham over aan hun F1-avontuur. Beiden verdienen het minst van de F1-paddock, maar slepen toch nog een slordig miljoen dollar in de wacht.