Alonso: “Vandoorne dichter bij mijn prestaties dan Räikkönen was”

Fernando Alonso springt opnieuw in de bres voor zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne, die twee moeilijke races kende. Volgens de Spanjaard is Vandoorne dichter bij zijn niveau dan sommige van zijn voormalige teamgenoten, waaronder Kimi Räikkönen.


Vandoorne kwalificeerde zich als allerlaatste in Hockenheim, waardoor hij op hetzelfde elan verder ging dan twee weken terug op het circuit van Silverstone.

Hoewel de specifieke reden voor de problemen van Vandoorne nog niet bekend zijn, gelooft McLaren aan de hand van de data dat de wagen van Vandoorne minder goed presteert dan die van Alonso.

Eerst grapte Alonso nog dat Vandoorne “altijd wat trager zal zijn”, omdat het “moeilijk is om me te verslaan”, aldus Alonso. Maar hij gelooft dat zijn teamgenoot de goede vorm terug zal vinden wanneer de problemen met zijn wagen zijn opgelost.

“Als je naar mijn vorige teamgenoten kijkt, dan waren zij verder verwijderd van mij dan Stoffel”, zei Alonso. “In 2014 was het zes of zeven tienden verschil me Kimi, elke race. Nu is Vandoorne dichter bij me.”

“Stoffel kwam in een moeilijke wagen de Formule 1 binnen, met zowel vorig jaar als dit jaar enkele problemen. Maar hij is een goede rijder en zal opnieuw dicht bij mijn prestaties zijn als zijn wagen opnieuw normaal presteert.”

“Er valt dan ook niets te zeggen over zijn prestaties. Wat zijn reputatie betreft, zal je moeten afwachten of kijken naar de resultaten voor de GP van Groot-Brittannië of van vorig jaar. Ik denk niet dat zijn reputatie een deuk krijgt.”

Het gemiddelde verschil tussen Alonso en Vandoorne is 0,3 seconden, terwijl het de laatste twee races zo’n 0,8 seconden was.

“We weten sinds Silverstone dat zijn wagen niet presteert zoals het hoort te zijn. We proberen met het hele team te zoeken naar het probleem. Hij heeft zijn talent al eerder getoond, dus er is geen nood om zich te gaan bewijzen.”

Vandoorne heeft in ieder geval het volste vertrouwen in zijn team.

“Het team is meer dan in staat om het probleem op te lossen”, zei Vandoorne. “We moeten hen alleen wat meer tijd geven om dieper te zoeken.”

“We zien verschillen tussen beide wagens. We hebben al heel wat energie gestopt in het onderzoek en ik hoop dat ik zo snel mogelijk een antwoord krijg. We hebben al heel wat onderdelen vervangen. We hebben bijna alles gedaan, maar we komen steeds uit op hetzelfde probleem.”

“Sinds Silverstone zijn we bijna altijd laatste met een vrij groot verschil. Het is nu dan ook de prioriteit om het probleem te vinden. De wagen mist grip, downforce en is daarnaast ook erg moeilijk te besturen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022