Alonso verduidelijkt: “Ik wou niet opgeven, ik wou een pitstop maken”

Fernando Alonso heeft zijn uitspraak over de boordradio tegen het einde van de race verduidelijkt.

De FOM liet gisteren tijdens de GP van Canada een boodschap over de boordradio horen waarbij Alonso aan McLaren vroeg om te “stoppen”. McLaren vroeg vervolgens om dat niet te doen. Volgens McLaren waren er immers eventueel nog punten mogelijk indien er een safety car ofzo zou plaatsvinden.

Het leek alsof Alonso aanstuurde op een opgave maar dat was volgens Alonso helemaal niet het geval. Alonso wou naar eigen zeggen een pitstop maken om zo met vers rubber nog wat plezier te beleven tijdens het slot van de race.

“We beschikten niet over de nodige snelheid waardoor we uiteindelijk buiten de punten eindigden,” aldus de Spanjaard. “Ik moest zo’n 55 ronden op hetzelfde setje banden rijden terwijl de wagens rondom mij allemaal twee stops deden. Daardoor waren ze zo’n drie seconden sneller, wat uiteraard niet leuk is. Ik stelde voor om eventueel nogmaals te ‘stoppen’ zodat ik nog enkele snelle ronden kon rijden en wat plezier kon beleven.”

McLaren ging daar echter niet mee akkoord omdat de kans bestond dat er nog een crash of een safety car zou plaatsevinden, wat Alonso eventueel alsnog in de punten zou kunnen brengen.

“We waren dicht bij de punten. De elfde plaats, er kon nog veel gebeuren, zoals we ook zagen met Nico die tijdens de laatste ronde spinde. We waren er dan ook enorm dicht bij. Uiteindelijk eindigden we niet in de punten maar niet meer stoppen was de juiste keuze,” besluit Alonso.

Radioboodschappen van Alonso worden steeds met de nodige aandacht beluisterd. Vorig jaar bekritiseerde Alonso de Honda-motor nog door hem een ‘GP2-motor’ te noemen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}