Alonso verwacht moeizame strijd tijdens laatste race voor Ferrari

Een teleurstellende tiende plaats, dat is het laatste kwalificatieresultaat van Fernando Alonso bij Ferrari.

Toch hoopt de Spanjaard om zijn carrière bij het Italiaanse team in schoonheid te kunnen afsluiten. Al zal dat niet makkelijk worden want volgens Alonso staat er hem morgen een “moeizame strijd” te wachten.

“Het was een zware kwalificatie en het hele weekend is lastiger geweest dan anders”, begint de Spanjaard. “De motorwissel na de derde vrije oefensessie zorgde voor wat extra problemen en pas in Q2 kreeg ik de bolide onder controle.”

Toch geraakte Alonso niet verder dan een tiende plaats op de grid. De vooruitzichten voor morgen zijn dan ook eerder somber.

“Ik verwacht morgen een moeizame strijd. Deels omdat we dit weekend nog geen oefenstarts gemaakt hebben maar daarenboven hebben we ook nog niet met een volle tank gereden.”

Toch is hij gemotiveerd om nog een laatste keer alles te geven voor het team waarvoor hij de voorbije vijf seizoenen reed.

“Ik wil alles geven en zoveel mogelijk plaatsen winnen. Het wordt een speciale dag voor mij. Ik weet dat morgen alles draait om de titelstrijd tussen Rosberg en Hamilton maar ik wil vechten voor het team en voor de fans die mij al die jaren gesteund hebben.”

Geschreven door Catya Leroux
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}