Alonso vol lof over “agressieve” strategie van McLaren

Fernando Alonso heeft na de GP van Maleisië mooie woorden voor de strategie van zijn team. McLaren koos immers voor een agressieve aanpak van de race, nadat de Spanjaard achteraan de grid startte om uiteindelijk zevende te eindigen.

Fernando Alonso startte aan de GP van Maleisië als 22ste nadat hij een gridstraf kreeg van 45 plaatsen. Na een incidentrijke eerste ronde klom de tweevoudig wereldkampioen al op naar de twaalfde plaats. Daarna bewees hij de progressie van zijn McLaren van de laatste weken en kwam over de finish als zevende.

McLaren koos zacht-hard-zacht-zacht als strategie van de banden en dat resulteerde in zes punten voor de Spanjaard, waardoor hij in de top tien komt te staan in het kampioenschap.

“Het was vast en zeker een heel mooie race voor ons vandaag, met een aantal mooie gevechten”, verklaarde Alonso na de race. “Nadat ik helemaal achteraan startte, konden we heel wat plaatsen goed maken bij de start. Gelukkig werden we niet opgehouden bij het accident in de eerste bocht.”

“Ik was verrast over mijn positie, want ik reed al in de punten na een aantal ronden. Daarna hadden we een discussie over de strategie. We praatten over de radio om te kiezen voor een agressieve of meer conservatieve strategie. Uiteindelijk kozen we ervoor om aan te vallen en alle nieuwe zachte banden in te zetten.”

“De laatste Virtual Safety Car was zeker in ons voordeel, want dat zorgde ervoor dat we het laatste nieuwe setje konden gebruiken. Na de vele straffen van dit weekend moesten we geluk hebben vandaag. Dat hebben we vandaag gehad.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022