Alonso waarschuwt Vettel: “Bewijs jezelf wanneer je over een minder goede wagen beschikt”

Sebastian Vettel wacht mogelijks een grote uitdaging in 2014 want door de reglementswijzigingen zou het best wel eens kunnen dat hij over een veel minder superieure wagen beschikt. Alonso stuurt dan ook alvast een waarschuwing richting de Duitser.
image
De concurrentie wil optimaal gebruikmaken van de reglementswijzigingen om eindelijk zelf eens met de wereldtitel aan de haal te gaan. Eerder liet Daniel Ricciardo, de nieuwe teamgenoot van Vettel, reeds verstaan dat hij absoluut de strijd met Vettel wil aangaan. Maar uiteraard willen ook Alonso, Raikkonen, Hamilton, Rosberg, en nog heel wat anderen eindelijk zelf eens de titel veroveren.

Fernando Alonso liet tegenover de BBC reeds verstaan dat Vettel met een minder goede wagen moet bewijzen dat hij daadwerkelijk een legende binnen de Formule 1 zal worden. Ook Eddie Irvine liet zich reeds eerder kritisch uit over de manier waarop Vettel zijn vier wereldtitels op rij behaalde, namelijk telkens met een erg dominante wagen.

“De tijd zal raad brengen, maar ik denk dat hij pas echt erkenning zal krijgen wanneer hij beschikt over een wagen zoals de anderen, pas dan zal hij één van de legendes binnen de sport worden,” zei Alonso tegenover de BBC.

“Wanneer hij ooit over een wagen zoals de anderen beschikt en hij wordt slechts vierde, vijfde of pas zevende dan zullen die vier wereldtitels nog slecht nieuws voor hem betekenen. De mensen zullen die vier titels dan immers op een nog slechtere manier accepteren en inschatten dan dat nu al het geval is.”

“Er zijn dan ook interessante tijden op komst voor Sebastian,” besluit Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner