Alonso wil carrière beëindigen bij Ferrari

Fernando Alonso heeft in Monza nogmaals aangegeven dat hij Ferrari nog steeds als eindpunt van zijn carrière beschouwt.
image
Dat eindpunt zal volgens de Spanjaard zeker niet in de nabije toekomst liggen. De recentste resultaten en commentaren van Alonso zorgden voor een storm aan geruchten. Zo zou de tweevoudig wereldkampioen in gesprek geweest zijn met Red Bull, nadat zijn manager gespot werd in het kamp van de Oostenrijkse renstal tijdens de GP van Hongarije.

“Dat waren enkel en alleen geruchten.” verklaarde Alonso vandaag in Monza. “Er zijn al zo veel geruchten geweest, eerst over Red Bull, dan over een sabbatjaar. Ik heb nog steeds iets meer dan drie jaar te gaan bij Ferrari, en ik ben niet van plan om die overeenkomst te verbreken. Ik zou mijn contract liefst van al nog wat verlengen.”

“Ik wil mijn carrière afsluiten bij het allerbeste team ter wereld, en dat is nog steeds Ferrari. Onze resultaten zijn momenteel niet wat we zouden willen, maar we werken er hard aan. De nieuwe regels voor volgend seizoen bieden mogelijkheden voor verschillende teams om de dominantie van Red Bull die er nu is, een halt toe te roepen. We koesteren goede hoop voor volgend jaar.”

Wat de titelstrijd van dit seizoen betreft, meent de Spanjaard dat de twee volgende races cruciaal zullen zijn in de beslissing van Ferrari om al dan niet de focus naar 2014 te verplaatsen. Alonso staat tweede in het kampioenschap, maar zijn achterstand op Vettel bedraagt 46 punten, of bijna twee overwinningen.

“De twee volgende races winnen, dat is wat onrealistisch, aangezien we dit seizoen nog maar twee races wisten te winnen. We zullen ons best doen, maar ik denk dat we ons beter kunnen voornemen om voor Sebastian te proberen eindigen.”

Alonso stelt het podium als minimum om nog enige kans te maken op de wereldtitel. Volgens de Ferrari-ster zal het echter zeer moeilijk worden, gezien de sterkte van Sebastian Vettel en Red Bull. “Als we daar niet in slagen, dan moeten we beginnen denken aan volgend seizoen, want dan zullen er nog zes of zeven races overschieten met een grote achterstand.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print