“Alonso wil naar Mercedes of Ferrari”

Volgens Flavio Briatore zou Fernando Alonso een racezitje bij Mercedes of Ferrari ambiëren.

Alonso zijn contract bij McLaren loopt eind dit seizoen af en de grote vraag is dan ook of de Spanjaard ook volgend jaar nog voor McLaren zal rijden. De kansen lijken steeds groter te worden dat Alonso eind dit seizoen de deur bij McLaren definitief achter zich dichttrekt. De Spanjaard liet al wel weten dat hij tegen september of oktober zal beslissen over zijn toekomst.

Die toekomst kan zowel in de Formule 1 als buiten de Formule 1 liggen, al ligt de focus in eerste instantie wel op de Formule 1. Volgens Flavio Briatore zou zijn protégé een racezitje bij Mercedes of Ferrari willen. Bij beide teams lopen er eveneens contracten af, waardoor er dus eventueel een plaatsje vrij kan komen voor Alonso.

“Fernando moet naar Mercedes of Ferrari gaan,” aldus de flamboyante Italiaan tegenover ‘Auto Motor und Sport’. “Renault is nog steeds ver verwijderd van het zijn van een topteam.”

Briatore maakt ook de vergelijking tussen de Formule 1 en het voetbal. Volgens Briatore heeft een topvoetballer veel meer mogelijkheden dan een toppiloot in de Formule 1.

“Er zijn minstens tien aantrekkelijke voetbalteams in Europa,” aldus Briatore. “Messi zou veel meer keuze hebben. In de Formule 1 kan je maar bij zo’n drietal teams terecht.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer