“Alonso zijn probleem is zijn wagen”

Fernando Alonso streed eind 2010 nog voor de titel maar in 2011 ziet het er voorlopig heel wat minder rooskleurig uit en dat heeft volgens Flavio briatore één specifieke reden: de Ferrari 150° Italia.

Alonso stond dit seizoen nog geen enkele keer op het podium, laat staan dat je dan competitief genoeg bent om voor de titel te kunnen strijden. Ook bij Ferrari luiden deze keer niet de klokken van Rome maar de noodklokken.

Het feit dat de Spanjaard voorlopig niet in aanmerking komt voor een podiumplaats, laat staan een overwinning, heeft volgens Briatore maar één reden: zijn wagen.

De Ferrari 150° Italia is niet competitief genoeg en dat zie je ook aan de resultaten van Alonso. De Spanjaard staat nochtans bekend om zijn vechtersmentaliteit. Maar met die mentaliteit kan hij voorlopig niet genoeg gewicht in de schaal werpen om competitief te zijn tijdens de races.

Een mooi voorbeeld van zijn vechtersmentaliteit is dat Alonso vorig jaar na afloop van de GP van Groot-Brittannië liet weten dat hij nog wereldkampioen zou worden. Iedereen had de Spanjaard toen reeds afgeschreven en lachtte om zijn uitspraken maar uiteindelijk mistte Alonso de titel maar nipt.

“Een goede piloot in een competitieve wagen kan het onderscheid maken. Fernando kan dit momenteel echter niet omdat de Ferrari niet competitief is,” zei Briatore tegenover Sky Sport.

“Ferrari komt in de verste verte niet in de buurt van Red Bull. Momenteel moet Ferrari zelfs om de derde plaats vrezen.”

Briatore liet echter ook weten dat Alonso altijd al voor Ferrari heeft willen rijden.

“Fernando wou altijd voor Ferrari rijden. Hij voelt zich zeer goed bij het team.” zei Briatore. “Ferrari heetf het potentieel, de financiële middelen en de technische mogelijkheden. Maar om zich momenteel te verbeteren heeft het nood aan meer creativiteit. Ze maken momenteel een moeilijke periode door en moeten dringend een oplossing vinden.”image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print