Alonso zoekt geluksbrenger

… want die heeft hij dringend nodig. Het liep dit weekend weer niet zoals verhoopt, ondanks goede tijden op vrijdag. Hij crashte een paar ronden van het einde vanuit een puntenloze positie uit de race. Hij laat zich echter niet ontmoedigen
“Een slecht resultaat, maar ik blijf geloven in mijn kansen op de wereldtitel.”

Het lijkt soms op een plaat die blijft hangen, maar we moeten het hem nageven: zijn titelkansen zijn dit seizoen al een paar keer dood verklaard.

Voorafgaand aan de Grand Prix van België was het verschil tussen Alonso, de nummer vijf in het kampioenschap, en leider Mark Webber slechts twintig punten. Waar Webber en Lewis Hamilton flink scoorden vandaag, bleef Alonso met lege handen achter. Net als Sebastian Vettel en Jenson Button.

“De eerste van zeven ‘finales’ is slecht verlopen voor mij en twee andere finalisten, terwijl de overige twee maximaal scoorden”, analyseert Alonso. “Dat betekent dat we in het vervolg terrein moeten terugwinnen.”

Aan het begin van de race had Alonso nog hoop op een goede afloop. “Ik won een paar posities bij de start, maar was op de verkeerde plaats op het verkeerde moment, toen Barrichello achterop knalde”, zegt de Spanjaard.

“Ik kwam direct binnen om de auto te laten controleren en banden te wisselen. We rekenden op meer regen, dus monteerden intermediates, maar dat bleek een verkeerde keuze. Later in de race ging ik wijd over de kerbs en dat betekende einde wedstrijd. Erg spijtig, want hoewel het er niet veel waren geweest, had ik nog een paar punten kunnen scoren.”
a:1:{s:9:”file_name”;s:20:”m1aytlqniku1_f1l.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen