AlphaTauri plant filmdag in Imola dat hoopt op F1-race

AlphaTauri plant op het einde van juni een filmdag op het circuit van Imola, waar ze de hoop om een GP te organiseren in 2020 nog niet opgegeven hebben.


Sinds 2006 is het al geleden dat er nog een Grand Prix gereden werd op het ‘Circuit Enzo e Dino Ferrari’ in Imola. Nu de coronacrisis de Formule 1, net zoals de hele wereld, grondig door elkaar geschud heeft hopen ze in Imola om nog eens gastheer te zijn voor de F1. De Grade 1 licentie van de FIA werd deze week alvast verlengd.

“Met de hernieuwing van onze licentie voldoen we aan de voorwaarden om een GP te organiseren,” aldus directeur Uberto Selvatico Estense.

Normaalgesproken strijkt de F1 op zes september neer in Monza en zou een week later een realistische datum zijn voor een race in Imola maar de onzekerheid over de verdere kalender is nog groot.

Als het moeilijk blijkt om overzeese races te gaan organiseren is het niet ondenkbaar dat er nog races op Europese bodem zullen volgen.

Het is wel al zeker dat er op 24 juni een F1-bolide over het circuit in Imola zal denderen want AlphaTauri zal er met haar nieuwe bolide komen testen. De oorspronkelijke plannen waren om te testen op het circuit van Mugello maar daar zal op die datum al een test voor de MotoGP doorgaan.

Imola ligt ook kort bij Faenza, de thuisbasis van AlphaTauri, en moest het er ooit tot een race komen hebben Pierre Gasly en Daniil Kvyat al kunnen kennismaken met de baan.

De regels zeggen wel dat ze maximaal honderd kilometer mogen afleggen en dat ze speciale demobanden moeten gebruiken. Maar er staat ook al een andere test gepland met een bolide uit 2018, net zoals Mercedes eerder deze week deed in Silverstone.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print